Martina Wegman heeft een 7e plaats gehaald in Tokyo. Wat een geweldig resultaat! De runs van Martina waren goed, waarbij de semifinale run héél goed was. Precies op het juiste moment wist Martina net een beetje meer snelheid en scherpte in haar wedstrijd te leggen om als 8e de finale in te gaan.

Ook in de finale voer Martina weer keurig naar beneden. Niet genoeg voor een medaille maar wel goed voor een geweldige 7e plaats.
Het goud werd uiteindelijk gewonnen door Ricarda Funk uit Duitsland. Zilver ging naar de Olypisch kampioen van Rio 2016, Maialen Chourraut uit Spanje. Brons was net als in Rio voor Jessica Fox 

Deze uitslag was verrassend, want Ricarda vaart altijd snel maar bijna nooit foutloos, Jessica vaart vrijwel altijd snel en foutloos. Ditkeer klopte alles bij Ricarda en jessica zat net niet lekker in een paar poortjes, waardoor ze 2 tikkers maakte.
Maialen was de regerend Olympisch kampioen, natuurlijk nog steeds goed maar de zilveren plak was toch heel onverwachts.

Met dit resultaat stijgt Martina ineens met stip naar de 2e plaats op de lijst van beste slalomvaarders in NL ooit. Inmiddels hebben we toch een mooi rijtje Olympiërs met mooie plaatsen:
Ariane Herde 6e in Beijing 2008, Martina Wegman 7e in Tokyo 2021, Sam oud 8e in Athene 2004 en Robert Bouten 9e in Beijing 2008. Zie ook Historie kanoslalom in NL

 

Geweldige promotie voor Kanoslalom

Natuurlijk betekent deze 7e plaats en de aandacht in de media een geweldige promotie voor kanoslalom in Nederland. Martina heeft haar voorbereiding grotendeels op eigen kracht en met eigen middelen gedaan. Om deze publiciteit en aandacht om te zetten in meer deelnemers op de wedstrijden in Nederland en meer ondersteuning vanuit het Watersportverbond, is er nog veel werk te verzetten bij de clubs. Gelukkig beginnen na de zomer ook de wedstrijden van de Holland cup weer op gang te komen.