27 en 28 maart zijn in Markkleeberg nabij Leipzig de kwalificatiewedstrijden gehouden voor het Nederlands team. Er zijn goede en hoopgevende resultaten gevaren. Het was goed om te zien dat na de eerste dag de belangrijkste kandidaten de limieten reeds gehaald hadden. De tweede dag was voor hen nog belangrijk voor de volgorde binnen het team.

Marnix en Maarten

Foto: Marnix en Maarten na hun behaalde kwalificatie (foto: Stijn Leenders)

Heren K1:

Op de eerste dag wisten bij de heren K1 Maarten Hermans en Marnix Teunissen de limiet te behalen. De heren zaten relatief dicht bij elkaar en zijn dus ook aan elkaar gewaagd. Voor de WK wordt dit team waarschijnlijk aangevuld met Dirk Hermans. maar dit moet nog goedgekeurd worden door de sectorcommissie kanovaren van het Watersportverbond.Dirk kwam net te kort voor directe kwalificatie. Deze 3 heren hebben alle 3 ook de limiet voor het WK onder 23 jaar behaald. Jacob van de Kerkhof heeft als 4e de limiet voor onder 23-jarigen behaald.

Dames K1:
Hier ook na dag 1 al een mooi team: Dian Derks, Claudia Leenders, lena Teunissen en Martina Wegman behaalden allen direct de norm. Op dag 2 is de volgorde nog licht gewijzigd, waardoor Claudia aanvoerder is van het damesteam en Martina op plaats 3 staat. Voor Lena, die 4e is bij de senioren, is dat als junior natuurijk geen schande, zij heeft het uistekend gedaan, zij kan zich nu eerst concentreren op het junioren WK. Voor het WK U23 wordt het team mogelijk aangevuld met Maartje Otten.

Heren C1:
Joris Otten heeft bij de C1 de junioren limiet gevaren. Jeroen Knuivers de U23 liemiet. Zij kunnen dus ook nog een paar mooie wedstrijden varen op hoog niveau.

Uiteindelijk kan je stellen dat er een mooie afvaardiging plaats kan vinden naar de internationale wedstrijden, waardoor de kansen op deelname in Rio absoluut aanwezig zijn! Hoe ze daar moeten komen is te lezen in het artikel Road to Rio.

Het eerstvolgende internationale evenement is al eind van deze maand, dan gaat Lena naar de Junioren WK in Foz d'Iguazu in Brazilie, Veel succes daar!

Volg de resultaten van de internationale atleten in ieder geval ook op hun facebookpagina's of

Maarten Hermans of www.maartenhermans.nl
Claudia Leenders of www.claudialeenders.nl
Marnix Teunissen
Lena Teunissen of Lena2020.nl
Dian Derks
Dirk Hermans
Jeroen Knuivers
Joris Otten
Hugo Hermans
Maartje Otten