In de meivakantie is er dit jaar vanalles te beleven bij de Vomolense kano club. Het zo rustige riviertje de Dommel, in de paradijselijke omgeving van De Volmolen, verandert in de Meivakantie dit jaar in een centrum vol activiteiten.

VKC 2014

De VKC-Wedstrijd

bekentochten

De Bekentochten

boatercross

De BoterX

Zaterdag 9 mei is er een BoaterX (spreek uit Botercross). De inmiddels beroemde schans direct voor het clubhuis staat garant voor een spetterend spektakel, maar "de bak" en het traject door de sterke stroming naar de finish bepaalt de uiteindeijke winnaar.

Zondag 10 mei vind de VKC-slalomwedstrijd plaats. Een van de meest uitdagende slalomwedstrijden in Nederland en altijd een sportieve strijd op hoog niveau. De top atleten mengen zich nog even met de aankomende talenten voordat voor hen het internationale wedstrijdseizoen begint.

Vanaf Hemelvaartsdag op donderdag 14 mei staat De Volmolen in het teken van De Bekentochten. Een uniek en kleinschalig evenement waarbij het rustig varen op de Brabantse beken centraal staat.

De VKC faciliteert en geeft informatie over de trajecten die gevaren kunnen worden. Voor een groot gedeelte is dit evenement gericht op kamperen en in kleine groepjes de beken afzakken. Natuurbeleving en rust zijn op de Dommel en zijbeken van groot belang. Daarom maken de deelnemers onderling afspraken over wie welke trajecten gaan varen. Geen groet groepen, toch gezellig samen peddelen!

Mocht je nog geen plannen hebbem voor de meivakantie, schrijf je dan in voor een of meerdere van deze evenementen!

Inschrijven voor de BoaterX en Slalom kan hier.

Klik op de links in dit artikel voor meer informatie.