Er is veel gevaren op het hoogste wedstrijdniveau dit jaar. Helaas is het vaak lastig voor de redactie van Kanoslalom.nl de nieuwtjes mee te krijgen, in goede en slechte tijden. Heel fijn dus dat Jan van Gestel, die als judge aanwezig was in Krakau, een leuk verslagje heeft gemaakt met wat foto's. Voor de rest is dit artikel een fuilleton van links naar andere uitslagen, voor degene die echt het naadje van de kous willen weten.

Ek jun 2015 2

In de vorige (nieuwsbrief) verslagen ontbraken de uitslagen van de world-cup in Krakau in Polen. Hier heef Maartje Otten ook deelgenomen. Ze is 26e geworden in de 2e run van de heats. De uitslagen zijn te vinden op http://canoeliveresults.com/event/2015/krakow-icf-world-cup-2/ Meer over Maartje Otten is te vinden op haar website en blog.

In augustus waren er nog twee worldcup wedstrijden namelijk Seu D'Urgell (ESP) en Pau (FR). Ook hier was Nederland vertegenwoordigd. We zitten duidelijk in een leerfase, er zijn geen finaleplaatsen behaald door de diverse deelnemers.
Leuk om te lezen is de blog van Martina Wegman, ze is goed bezig en wordt steeds beter. Wie weet kan ze voor een verrassing gaan zorgen over twee weken tijdens de WK in Londen.
Op de timeline van Maarten Hermans stan ook de laatste nieuwtjes, op weg naar de WK. 

Krakau EK Junioren en U23 (verslag Jan van Gestel)

Namens Nederland hebben deelgenomen: Maartje Otten, Dian Derks, Lena Teunissen, Jacob van de Kerkhof, Dirk Hermans, Jeroen Knuivers, Marnix Teunissen, Joris Otten. Op de foto stan ook nog Michael van den Boogaard, Robin Knuivers en Gert-Jan Teunissen.

Helaas heeft geen van de heren de semi’s bereikt. Dirk werd in de eerste run van de heats 24e en kwam slechts 2,5 seconde tekort voor een directe plaatsing in de semi’s. Zijn tweede run liep echter zeer slecht met 4 tikkers kwam hij duidelijk tekort. Wel had Jacob zich in de tweede run met zijn vaartijd kunnen kwalificeren voor de semi’s, echter door 2 tikkers bleef ook hij steken in de semi’s. Ook Marnix zou zich met een foutloze  tweede run in de semi’s hebben gevaren (hij had echter 3 tikkers). De vaartijden van onze heren zijn dus overwegend goed, maar het moet nog foutloos! 

Lena heeft een visite kaartje afgegeven met een 2e plaats in de heats op 1,4 sec van de #1 en met eveneens een tweede plaats inde semi op 1,1 sec van de #1 waren de verwachtingen hoog gespannen, ook bij haar zelf. In de finale heeft ze helaas het niet voor elkaar gekregen om de eerdere resultaten vast te houden en is Lena met 2 tikkers uiteindelijk op een nette 7e plaats geëindigd. Haar visite kaartje ligt er echter wel, ondanks de teleurstelling. Op zondagavond spraken we o.a. Met Andre Jelenc (ECA Technical Delegate), Albert Woods (voorzitter ECA en jury lid) en met mensen uit de Poolse organisatie die allen spraken over de bijzondere prestatie van Lena. Ook kijkend naar haar vaartijden in de heats en in de semi kan lena zich meten met zowel het junioren als het U23 veld. Ook bij de U23 had ze zich met haar vaartijden gekwalificeerd voor de finale. De door Lena in de Heats en Semi gevaren tijden waren, als ze dit vast had kunnen houden, zowel bij de junioren als in de U23 voldoende voor zilver of brons. De mensen die we spraken zijn er allen zeker van dat het niet lang zal duren voordat Lena's kwaliteiten beloond zullen worden met medailles. Bij de dames kwam Dian 3 seconden tekort voor de finale. Als ze zonder tikkers had gevaren had ze de finale gehaald.

Maartje Otten had een redelijk goede 2e run maar verloor veel tijd bij de poortcombinatie 7-8 waardoor ze tekort kwam voor een plaatsing in de finale.

EK jun 2015

Ook in de team wedstrijd deden Maartje, Lena en Dian het heel aardig. Met slechts 1 tikker wisten ze een 8e plaats te behalen in het U23 veld, eindigend voor landen als Frankrijk, Slowakije en Spanje en met minder dan 1 sec achterstand op Slovenië en Duitsland.

De heren zijn in hun team wedstrijd als 11e geëindigd

Op naar het WK in Londen 16-20 september!