icoon-CloudTimerDe technische vooruitgang is niet te stuiten, ook in de kanowereld. Tegenwoordig heeft bijna iedereen een smartphone op zak. Voor Robert Bouten die op zoek was naar een eenvoudige oplossing om (slalom)wedstrijden te timen, was dit de aanleiding om een app te ontwikkelen waarbij de tijdregistratie gebeurd via smartphone en in de cloud. Het doel is om timing zo simpel te maken als het sturen van een app-je. Inmiddels is de app gebruikt bij verschilklende gebruikt voor verschillende slalomwedstrijden en wordt er getest bij MTB-Downhill en SkieeĆ«n.

De app is nog in ontwikkeling, maar we zijn druk bezig met het testen en debuggen. We hebben al heel wat "laboratorium" testen gedaan: Virtuele wedstrijden waarbij we de functionaliteit, nauwkeurigheid en snelheid testen. Het ziet er veelbelovend uit.

De app werkt op basis van smartphones die verbonden zijn met een webserver. Zodra er een vaarder start, wordt dit doorgegeven aan de server en de andere vrijwilligers die op een tussenpunt, de finish of op een telpost zitten. De vaarders op het parcours worden gescoord, de tijden en strafsecondes staan direct on line en kunnen gevolgd worden door het publiek via een webbrowser. Op dit moment is de functionaliteit gebaseerd op handgeklokte wedstrijden of trainingen. Natuurlijk zijn er ook technische mogelijkheden om andere systemen te koppelen aan de server.

Om alle ontwikkelingen bij te houden kan je je abboneren op de nieuwsbrief van Cloudtimer ga hiervoor naar www.cloudtimer.nl

Hier zijn een paar schermen waar je mee te maken krijgt als je een als starter, finisher of gate-judge langs het water staat:

start screen smallgates smallfinish screen small

In principe hoef je als starter alleen de groene startknop in te drukken als de vaarder door de startlijn vaart, en daarna op het groene vinkje te tikken.
De section judge (of data transmittor) tikt de geraakte of gemiste poortjes aan en drukt op validate.
De finisher tikt op stop op het moment dat de vaarder de finishlijn passeert en bevestigt door op het groen vinkje te drukken.