De Maaslandse Kano Vereniging (MKV) uit Oss bestaat 40 jaar. Dat moet gevierd worden! Tijdens de jaarlijkse slalomwedstrijd op 18 juni wordt hier uitgebreid bij stil gestaan.

De MKV is als slalomvereniging iets jonger dan een aantal andere verenigingen uit de regio, maar daarom niet minder wat betreft historie. Vanaf het begin komen van de MKV goede slalomvaarders en zelfs een aantal Nederlands kampioenen. Ook op het gebied van toervaren op vlak en wild water is er bij de MKV veel te doen. Een paar jaar terug waren de Dutch Playboat Challenge Freetyle wedstrijden in Oss heel bekend met varen op een grote golf van een speedboot in de haven van Oss.

In het slalomwedstrijd weekend wordt er uitgebreid stil gestaan bij het 40-jarig jubileum van de club en deze gebeurtenis wordt extra opgeluisterd met een wedstrijd waarbij alle medaillewinnaars van de Nederlands kampioenschappen het tegen elkaar kunnen opnemen in een speciale MASTER Klasse.

Iedereen die op een NK in de afgelopen 40 jaar een medaille heeft gehaald, mag mee strijden. In het document met de geschiedenis van kanoslalom in Nederland, staan bijna alle medaillewinnaars.
Je kan je opgeven voor deze wedstrijd bij john.wilma@hetnet.nl

Meer informatie over de MKV-wedstrijd is te vinden op deze site.

MKV logo