Vanaf dit jaar wordt het mogelijk om NOC-NSF erkende slalomtrainers op te leiden. Naast de verschillende soorten instructeurs die we nu hebben zullen er straks ook kanoslalom en vlakwater sprint/marathon trainers zijn.

De opleiding bestaat uit een algemeen gedeelte dat niet sport-specifiek is en een sport-specifiek gedeelte. Het algemene gedeelte wordt verzorgd door acht ROC´s. Je kunt zelf kiezen welke ROC jouw voorkeur heeft. Het ROC gedeelte bestaat uit zestien avonden van 3 uur per avond. Tijdens deze lessen zit je niet alleen met kanoërs in de klas maar ook met bijvoorbeeld schaatsers, hockeyers en wielrenners. Naast deze lessen krijg je opdrachten die je tijdens je stage moet uitvoeren.

Voor kanoslalom bestaat het sport specifieke gedeelte uit twee gehele dagen. Aan bod komen: slalomtechnieken en oefeningen, materiaalkennis, regelementen en het veilig kunnen begeleiden van vaarders op eenvoudig wildwater 3. Deze twee dagen worden verzorgd door Han Bijnen.

De opleiding start in september en duurt tot juni 2018. De prijs voor het ROC, het sport-specifieke gedeelte en een praktijkexamen is €720,-. Je kunt je inschrijven via ´mijn Watersportverbond´ (hier kom je door in te loggen op de website van het Watersportverbond). Lees voor meer  informatie ook deze PDF-file, of neem voor meer informatie over deze opleiding contact op met Bart van Roessel van het Watersportverbond.

Aschwin Zax