Het EK voor junioren en U23 vaarders hebben Maartje Otten, Claudia Leenders en Lena Teunissen een geweldige prestatie geleverd door de gouden medaille te veroveren in de categorie U23.
Het was voor het eerst sinds lange tijd dat het Wilhelmus weer klonk op een groot kampioenschap. 

Individueel hebben vooral Marnix Teunissen en Claudia Leenders goede prestaties neergezet door zich beide voor de semifinale te plaatsen, en daar ook echt mee te doen voor een plaatsing in de finale.

Deze prestaties geven in ieder geval aandat de kwaliteit nog steeds aanwezig is binnen het Nederlands team en dat er een aantal vaarders op de goede weg zijn om internationaal ook door te breken in de komende jaren. Voor Joris Otten, die uitkwam in de C1 was dit EK een mooie en leerzame ervaring, hij weet de afstand tot de top steeds iets kleiner te maken. Lena Teunissen stelde helaas individueel teleur, na haar goede prestatis vorige maand in Bratislava, had ze eigenlijk op finaleplaatsen bij zowel de K1 als de C1 gehoopt. Het geeft wel weer aan dat in het slalomvaren voor de Nederlanders niet vanzelfsprekend is. Het is hard en gedegen werken. We moeten daarom extra trots zijn op een succes zoals nu met het team.

Voor iedereen die er bij was, de begeleiding, de supporters en voor de ruimschoots aanwezige Nederlandse juryleden, was het geweldig om dit succes, zo dicht bij huis, te kunnen vieren.

De uitslagen zijn te vinden op http://em2017.holibu.de/ of  https://siwidata.com/canoe123/eca?SessionKey=siwidata.1190

EKu23 dames goud sEKu23 dames goud 3