De commissie Slalomvaren van het watersportverbond heeft een trainingsdag georganiseerd voor jonge slalomvaarders en hun trainers. Doel was om kennis uit te wisselen voor de clubtrainers en vooral ook de jeugdige slalomvaarders van verschillende verenigingen actief te kunnen begeleiden.

Er is bewust voor gekozen om deze dag zo laagdrempelig mogelijk te organiseren. In principe mochten alle kinderen die de basis van het kanovaren onder de knie hadden, deelnemen. Voor sommigen was het dan ook de eerste keer op de stroomversnelling in De Dommel. Het aspect van lekker samen varen weegt op dit moment zwaarder dan het niveau waarop gevaren wordt. Het belangrijkste is het creƫren van een gezonde slalom community.

Naast de educatieve doelen die ingebed zaten in de opzet, wilden we deze eerste editie vooral ook verkennend te werk gaan. Vooraf was weinig vastgelegd over de trainingsinhoud. Voor de komende editie, weten we beter wat het uitgangsniveau is en kunnen we gerichter aan de slag met een aantal trainingen.

Het enthousiasme bij de kinderen was groot en de met 16 deelnemers hebben we een goede start gemaakt. Het zou fijn zijn als er volgende keer ook meer trainers zich aansluiten zodat het delen van trainers kennis daarin ook echt van de grond komt. De volgende  editie is op 26 oktober, zie: https://www.facebook.com/events/196486777196033/