De afgelopen maanden ben ik bezig geweest met de ontwikkeling van een speelkano voor kinderen. Momenteel is de eerste productieserie in de maak en binnenkort zullen er demo's, clinics en proefsessies ingepland worden met groepen kinderen. Op de website Innoid.eu staat meer informatie over dit nieuwe product.

Het idee is dat kinderen op een speelse manier kennis maken met de kanosport in een ver hen vertrouwde omgeving. Op dit moment is het idee wat de meeste mensen bij de kanosport hebben, vaak beperkt tot de ervaring van een veel te lange tocht, op een snikhete dag, op een rivier met honderden huurkano's en eigenlijk veel te weinig water om een beetje te kunnen spetteren. Dat moet volgens mij anders kunnen.

Het is de bedoeling dat binnenkort in alle zwembaden in Nederland en daarna ook daarbuiten, kinderen in de nieuwe kano, genaamd Innoïd, kunnen gaan ravotten en spelen. Er is vraag naar extra activiteiten in het zwembad, maar het blijft spannend of het ook daadwerkelijk aan zal slaan.

Innoid model