Maarten Hermans Wintercup 2014 klIn 2015 veranderen er een aantal dingen op het in het slalomreglement van de ICF. Dat is natuurlijk belangrijk om te weten als je van plan bent om internationale wedstrijden te gaan varen. In een voor-Olympisch jaar zijn de veranderingen nooit heel groot, dus heel veel hoef je je er niet van aan te trekken.

Een van de dingen die anders zijn is dat poortjes niet meer uit 1 paaltje mogen bestaan, het moeten dus weer net als vroeger altijd 2 paaltjes zijn. De paaltjes moeten hangen, dus niet op de kant staan, maar ze hoeven niet perse boven het water te hangen.

Wat wel echt anders is, is het feit dat je na het bevaren van een poortje met je halve hoofd in de juiste vaarrichting het poortje weer opnieuw mag varen. Ook als je boot niet door het poortje was maar je hoofd wel, mag je het poortje nu toch opnieuw varen. Je kan dan in ieder geval nog een 50-er voorkomen. Dus als je twijfelt aan het succes van je "nekken", draai dan snel even door en doe een tweede poging.

Verder is het zo dat op categorie 1 en 2 ICF wedstrijden een vooraf bepaald aantal deelnemers zich al in de eerste run van de heats kunnen plaatsen voor de semifinale. Ze hoeven dus geen tweede run meer te varen. Dit verkort het heats programma, dat is fijn voor de organisatie. Als je je dus meteen plaatst voor de semifinale kan je je krachten spraren, maar je hebt wel een oefen-run minder.

Natuurlijk is alles op de officiĆ«le site van de ICF na te lezen kijk op: Veranderingen 2015 of op het gehele ICF-reglement

De Nederlandse regels worden momenteel herzien, maar er is nog geen nieuwe versie.