De eerste wintercup van dit seizoen zit er weer op. Het deelnemersveld was wat beperkt, maar er is op hoog niveau gevaren. De wildwaterbaan in Hardenberg bleek wederom een uitstekende verbinding te kunnen leggen tussen de ervaren vaarders en de beginnende slalommers. Er was ruim voldoende water in de Vecht, zelfs redelijk veel, waardoor het water in het laatste gedeelte van de baan niet meer zo snel doorstroomde.
De wildwaterbaan in Hardenberg is enige baan in Nederland waar een echt slalomparcours over meerdere meters wildwater gevaren kan worden. Het is duidelijk zichtbaar dat veel van de deelnemers op zich best wildwater kunnen varen en met de stroming over weg kunnen, maar juist het volgen van de ideale lijn en het optimaal gebruik maken van de stroming riep soms problemen op. Voor de ervaren vaarders leverde dat echter geen problemen op, zij moesten zich juist instellen op de extreme tempowisselingen, snel in de stroming en heel precies in de vaak kleine keerwaters.

Wat echt uniek is bij deze baan en heel prettig voor de deelnemers: tussen de wedstrijdruns door konden ze gewoon via de vistrap terug omhoog varen naar de start. Zeker in de winter is dat erg prettig.
Dank voor de deelname en de hulp van de vrijwilligers, voor de deelnemers bedankt voor jullie prestaties. Een speciale dank ook aan Astrid van De Rheezer kamer die voor de heerlijke koffie en koek heeft gezorgd.

Tot op 18 januari, dan zijn we t gast bij de Volmolense Kano Club in Waalre, 11 uur start!

Uitslag WC1

 

Het parcours en de deelnemers voor de wintercup in Hardenberg zijn bekend:

plattegrond winercup 2015

Zoals eerder aangegeven starten we om 11 uur precies. Startinterval is weer 1 minuut. We starten zsm door, er is (bijna) geen pauze tussen de runs.
Zorg dus dat je uiterlijk 10 uur aanwezig bent om 'n kopje koffie te drinken (in het standje van De Rheezer Kamer), het parcours te bekijken, je startnummer te pakken en een warming up te doen.

rheezer kamer

 

We kunnen dit jaar bovenaan de vistrap instappen en via de vecht naar het pre-start bassin varen. Daarna kan er telkens een vaarder onder het bruggetje door varen en starten vanaf het trapje.
Er zijn 3 tenten beschikbaar die bij regen als start-finish en finishtent gaan dienen. Een tent kan gebruikt worden als omkleedtent.
Het advies is dus nu om gewoon naar de parkeerplaats bij de brandweerkazerne te komen en niet naar het clubhuis. (dus Europaweg 22 Hardenberg)

 

Er zijn geen inschrijvingen voor de Extreme slalom dus alle deelnemers varen in 1 blok.

 

Er lopen mogelijk ook koeien rond, bij de kanobaan en in de omgeving, ga daar met respect mee om!

Hardenberg met koeien