Techniek

Op de techniek pagina's worden verschillende technieken uitgelegd. Als je deze poortcombinaties wil varen moet je de basistechnieken beheersen. Volg hiervoor eerst een basiscursus.

Als je nog even wil weten waar het bij slalomvaren om gaat: Er is altijd een streven naar "The Perfect Run" Misschien vaar je hem nooit in je leven, maar blijf jezelf perfectioneren. Als je met een optimale voorbereiding aan de start ligt, kan je je run met vertrouwen en gefocust tegemoet zien. Als voorbeeld hier een linkje naar de Olympische finale van Jessica Fox. Ze weet bij de start waar ze voor gekomen is: Een perfect run Zilver K1 dames, Londen 2012.In dit geval was een Francaise nog net iets sneller, maar winnen is niet altijd waar het om gaat.
 
Zonder de uitleg op de paginas van de bovenstaande links, is het moeilijk om precies te leren hoe het moet. Maar als je wil kan je al wel eens kijken naar de volgende gevorderde technieken. Daniele Molmenti vaart ze tijdens het EK 2012 in Augsburg, met dank aan Sportscene.tv:
 
 
Bij het slalomvaren zijn in de loop der jaren diverse varianten van de hier behandelde technieken ontwikkeld. De hier getoonde varianten zijn misschien niet de snelste, geprobeerd is om een soort van basistechniek duidelijk te maken. Voor gevorderde technieken zal je je moeten wenden tot de trainers van de diverse clubs. Of op internet kijken naar www.slalomtechnique.co.uk

Disclaimer

Deze website is zuiver informatief en kan niet gebruikt worden het enige leermiddel of enige bron om de kano(slalom)sport te leren kennen of te beoefenen. Kanoslalom kan fysiek belastend zijn. Trainingsadviezen zijn slechts een aanwijzing, raadpleeg deskundige trainers of medici in geval van twijfel aan je persoonlijke fysieke mogelijkheden.Contact en redactie

Kanoslalom Nederland
Maarten Holdrinet
Mail naar  
Telefoon 06-30283208

Algemene Voorwaarden