Aeroob Intensief 2

 

Type Aeroob Intensief 2
Doel Duurtraining voor in de opbouw richting wedstrijdseizoen. Als het nog erg koud is, is deze training minder geschikt.  Het is een zware aerobe traininng waarin je flink diep kan gaan. Het is een vorm van langere kracht-uithoudingsvermogen. Dit is de training waar je een rood hoofd van krijgt en een dampende anorak.
Inhoud

Junioren: 6 x 5' (5')

Senioren: 8 x 5'(5')

Intensiteit Aeroob intensief, hartslag hartslag iets boven omslagpunt (rond de 175)
Tips

Optimale training om je hart-longsysteem te trainen, in combinatie met het ontwikkelen van krachtge spieren. Blijf geconcentreerd, zorg dat de techniek niet te lijden heeft onder de vermoeidheid.

Vaar steeds hetzelfde parcours, zodat je kan zien of je meer of minder afstand af gaat leggen tussen de verschillende series. Weinig vervan geeft een goede basisconditie aan.

Let er op dat je een goede warming-up doet. Als je in de eerste ronde je beoogde hartslag nog niet haalt, heb je geen goede warming up gedaan.

Disclaimer

Deze website is zuiver informatief en kan niet gebruikt worden het enige leermiddel of enige bron om de kano(slalom)sport te leren kennen of te beoefenen. Kanoslalom kan fysiek belastend zijn. Trainingsadviezen zijn slechts een aanwijzing, raadpleeg deskundige trainers of medici in geval van twijfel aan je persoonlijke fysieke mogelijkheden.Contact en redactie

Kanoslalom Nederland
Maarten Holdrinet
Mail naar  
Telefoon 06-30283208

Algemene Voorwaarden